Astromenda Search - Hvordan fjernes det?

Astromenda.com virus er en typisk dashboard ny-fane/startside hijacker, der vil udløse mange browsermæssige problemer. Selvom man ikke ved, hvem der står bag dette domæne, har vi nogle beviser på, at denne hijacker umiddelbart er lavet af de udviklere, der også står bag Cassiopesa.com og Redisearch.com.

Astromenda Søgning (den kan også spores som WSE_Astormenda) er en irriterende browser hijacker, der kan ramme din Internet Explorer, Mozilla Firefox og Google Chrome. Programmet kaprer din webbrowsers startside og standardsøgemaskine, installerer en Windows Tjeneste og kører på Windows opstart (PUA.Astromenda).


Astromenda.com virus

Forbindelsen til pågældende hjemmeside er først og fremmest ikke sikker, for den er ikke krypteret. Derfor kan information, der sendes over internettet uden kryptering, ses af andre personer, mens den bliver overført. Der er faktisk mange mistænkelige ting ved malwareparasitten Astromenda.com. Her kan f. eks nævnes, at hjemmesiden lagrer information (cookies) på de besøgendes computere. Eftersom domænet ikke bruger SSL protocol som beskyttelse, er søgemaskinen ikke egnet til brug.

Hvilke symptomer er tegn på, at din enhed er inficeret med denne malwarevirus Astromenda.com?

Malwareparasitten Astromenda.com har ikke et officielt sted, hvor man kan downloade den. Hvad angår udviklerne af den, står der, at firmaet er fra Israel, Lillenbloom ST. Officielt skal deres søgemaskine installeres sammen med Astromenda Browser, som betegnes som ”et skridt nærmere en bedre søgning”. Men man kan slet ikke downloade den frivilligt.

Eftersom Astromenda.com virus blomstrede i 2017, betyder det, at det skadelige software bruger andre distributionsmetoder. Ifølge analysen over webtrafikken er Astromenda.com virus den mest aktive i USA, Brasilien, Indien, Storbritannien og Frankrig. F. eks er programpakker en af de fremherskende metoder (Google: Uønsket bundtet software er langt mere aggressivt end malware). Det betyder, at når du installerer én freeware-applikation, kan du også blive tilbudt andre produkter. Og blandt dem kan du blive tilbudt denne søgemaskine/browser.

I løbet af din usikre brug af Astromenda.com virus kan du blive tilbudt at synkronisere din Google og Facebook-konto. Det betyder, at hjemmesiden vil være i stand til at få adgang til disse konti. Da vi allerede har forklaret sikkerhedsproblemerne ved denne søgemaskine, mener vi ikke, at det er en god ide at logge ind på dine konti via Astromenda.com hijacker.

Udover alle disse mistænkelige funktioner, skal vi også lige nævne de andre produkter, som ejerne af Astromenda.com hijacker har leveret. Man har fundet ud af, at Binkiland.com også er en af de relaterede infektioner. Udover denne søgemaskine er der versioner såsom Taplika.com, Oursurfing.com og Mystartsearch.com. Der er ingen tvivl om, at du ikke kan stole på udviklere, der har oprettet falske søgeplatforme med henblik på at reklamere for sponsorernes annoncer og links. Og du kan godt regne med, at søgeresultaterne vil være fyldt med webadresser til ukendte hjemmesider, der tilhører tredjepart.

Astromenda søgning benytter sig af Yahoo som søgeudbyder på startsiden. Det gør udviklerne, fordi de forsøger at tjene penge på dine søgninger og de annoncer, du ser på Yahoo-siden. Søgeudbyderen kan også ændres til andre søgemaskiner – det bliver gjort separat. Hvis du har bemærket, at din søgeudbyder er blevet udskiftet, skal du ordne dine browserindstillinger og indstille en foretrukken søgemaskine. Du skal være opmærksom på, at de fleste af de ufrivillige ændringer har tilknytning til it-kriminelle. Nogle søgemaskiner kan overvåge din online aktivitet, registrere dine søgeforespørgsler og endda få adgang til din IP-adresse, e-mails og adgangskoder (Godt at vide om spyware). Derefter kan disse oplysninger blive sendt videre til tredjeparter og blive brugt til markedsføring samt reklamemæssige formål.

Hvordan er dette skadelige software, der leverer Astromenda.com virus, trængt ind i min computer?

Astromenda Søgning distribueres til computerne sammen med forskellige gratis programmer fra internettet. Det bliver som regel tilføjet en browser, mens du er i gang med at installere en PDFCreator, musik-/videoafspiller osv. Hvis du f. eks gerne vil installere VPlay på din computer, skal du være opmærksom på, at dette program så nemt som ingenting kan ændre standardindstillingerne i din browser.

Hvis du gennemgår installationspunkterne for denne afspiller, vil du kunne se, at et af dem omfatter et punkt, der nævner noget om at udskifte din startside med Astromenda.com. Hvis du gerne vil undgå det, skal du omhyggeligt følge installationspunkterne ved alle nye programmer, du downloader. Du skal være mere opmærksom og læse alle installationstrin, så du kan se alle de ekstra værktøjer, der er bundtet med hovedprogrammet. Fravælg afkrydsningsfelterne med ekstra downloads og dem, som vil foretage ændringer i standardindstillingerne i din browser, hvis du ikke kender dem.

Det er også en god ide, at du læser Vilkår og Aftaler for dine nye programmer. De nævner som regel alle bundter, der følger med. Endvidere fremmes Astromenda.com virus ved hjælp af såkaldte pay-per-install-netværk og selv lyssky online streaming og download-hjemmesider.

Du skal fjerne Astromenda Søgning fra dit system, så snart du opdager den på din computer. Du er først nødt til at fjerne den fra Kontrolpanelet – Tilføj/Fjern programmer-listen. Hvis du kun starter afinstallationsprogrammet til denne browserudvidelse, er det i de fleste tilfælde desværre kun programmets opdatering, der bliver fjernet. Det betyder, at dine browserindstillinger vil forblive uændret, og du vil stadig komme ud for disse omdirigeringer. Scanning med Reimage eller andet anerkendt anti-spywareprogram kan løse det problem. Du kan derefter afinstallere udvidelserne og nulstille indstillingerne i dine browsere.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Astromenda Search, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Særlig fjernelsesvejledning for Astromenda Søgning

Sådan fjernes Astromenda Search ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Astromenda Search installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Astromenda Search
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Astromenda Search fra dine browsere

Sådan fjernes Astromenda Søgning fra Internet Explorer (ældre versioner):

 1. Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 2. Gør følgende: i IE 8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, i IE 7 klik på Skift standardsøgninger.
 3. Fjern Astromenda.com fra listen.

Sådan fjernes Astromenda Søgning fra IE 11:

 1. Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) ->Administrer Tilføjelser.
 2. Vælg Søgeudbydere.
 3. Udskift standardsøgemaskinen med Bing eller Google.
 4. Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.

Sådan fjernes Astromenda Søgning fra Firefox:

 1. Indtast “about:config” i adressefeltet. Det vil åbne indstillingssiden.
 2. Skriv “Keyword.url” i søgefeltet. Højreklik på det og nulstil det.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgefeltet. Højreklik på det og nulstil det.
 4. Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgefeltet. Højreklik på det og nulstil det.
 5. Skriv ”browser.startup.homepage” i søgefeltet. Højreklik på det og nulstil.
 6. Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil. Dette vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 7. Hvis indstillingerne nulstilles og scanning med et anti-malwareprogram er ren: luk Firefox, åbn Stifinder og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgefeltet. Hvis filen eksisterer, omdøb den og start Firefox igen. Du er nødt til at gentage de foregående trin.

Sådan fjernes Astromenda Søgning fra Google Chrome:

 1. Klik på ikonet med de 3 vandrette linjer på browserens værktøjslinje;
 2. Vælg Indstillinger;
 3. Vælg Søg -> Administrer Søgemaskiner;
 4. Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen.
 5. Gå tilbage til Indstillinger. Ved Opstart vælg ‘Åbn siden ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider);
 6. Hvis din ”Ny Fane” side er kapret, er du nødt til at scanne med et anti-malwareprogram eller bruge udvidelsen ”Omdirigering af Ny Fane” fra Chrome Store.

Sådan fjernes genvejshijack (alle browsere) (valgfrit):

Hvis din browser kun åbner Astromenda.com siden ved opstart, så prøv dette:

 1. Højreklik på dit browserikon. Vælg Egenskaber.
 2. Åbn Genvejs-fanen.
 3. Slet Astromenda.com-delen fra destinationsfeltet.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-astromenda-com-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *