Chromesearch.net virus - Hvordan fjernes det?

Chromesearch.net virus tilhører gruppen af browser hijackere, der er bedst kendt for deres helt bestemte egenskab. De modificerer browsernes præferencer for at sikre, at tredjeparts søgemaskiner bliver åbnet som standardsøgeudbyder, ny fane- og startside. Infektionen Chromesearch.net er baseret på nogle tidligere omtalte parasitter, hvor browser hijackeren ChromeSearch.today er en af dem. Men denne specifikke model er imidlertid blevet set ved nogle ældre malwaretrusler, såsom Cleanserp.net, som er gået hen og er blevet den mest aktive i Frankrig.

Malwareparasitten Chromesearch.net skal ikke være en del af din browser

Der hersker ingen tvivl om, at Chromesearch.net virus er udviklet af de samme væmmelige personer, der har designet hijackeren ChromeSearch.win. Begge parasitter har tydelige ligheder, og deres ”Fortrolighedspolitik” og ”Brugsvilkår” er identiske. Ikke desto mindre er den rigtige ejer bag disse falske søgemaskiner ukendt.


Chromesearch.net virus

Der er ingen kontakt information, hvor brugerne kan henvende sig. Ifølge en kort analyse af de mulige udviklere har vi kun fundet ud af, at ChromeSearch.club hostes på den samme IP-adresse (67.213.210.198). Og derfor kunne ejerne af denne søgeplatform godt være fra USA.

Det kommer ikke som noget nyt, at hackere baserer deres browser hijackere på de mest populære søgemaskiner. Infektionen Chromesearch.net har til hensigt at se ud som Google Chrome-browserens standardsøgeudbyder. Men du skal ikke lade dig vildlede af det: man skal altid betragte en ukendt søgeplatform (i form af en ny fane, startside) som et muligt symptom på en malwareparasit. ChromeStart.info anvender den samme metode for at få folk til at beholde tredjepart-søgemaskinen som præference.

Det er en infektion med en malwareparasit, der er skyld i, at dine søgeaktiviteter kan blive overvåget af ukendte parter – dvs. info såsom dine personlige oplysninger, bogmærker, hyppigt besøgte hjemmesider og reaktioner på annoncer. Forbindelsen til hjemmesiden Chromesearch.net anses ikke for at være sikker. Det betyder, at de oplysninger, du sender gennem det pågældende domæne, kan blive set af andre (Hvad er skadelige hjemmesider?). For eksempel kan dine kreditkortoplysninger, adgangskoder og log ind-info blive stjålet. Søgemaskinen har alle de nødvendige funktioner, som brugerne kan logge ind på deres Google+ og Gmail-konto med. Men eftersom forbindelsen er usikker, er vi bange for, at disse konti således vil kompromitteres. Adgangskoderne kan f. eks blive stjålet eller e-mailindbakken kan blive bombarderet med spam-post.

Da der ikke er nogle oplysninger om ejerne af Chromesearch.net virus, skal du være opmærksom på, at man ikke kan straffe de ansvarlige, hvis dine personlige oplysninger bliver stjålet. Det er meget vigtigt, at et program eller en tjeneste har en ordentlig dokumentation. Men i dette tilfælde er de ikke til stor hjælp for internetsurferne, selvom søgemaskinen er i besiddelse af den slags dokumenter.

Man kan undgå denne Chromesearch.net hijacker: læs hvordan

Vi har ikke fundet en kilde til en udvidelse/tilføjelse, der bringer denne Chromesearch.net parasit ind i browserne. Det er derfor muligt, at denne hijacker kun kommer rundt ved hjælp af vildledende metoder. Den kan f. eks blive indstillet som standardsøgeplatform, efter at du skødesløst har downloadet en upålidelig, gratis applikation. I løbet af den installation er du måske blevet tilbudt at prøve en ny søgemaskine. Men sådan en beslutning medfører som regel en installation af et uønsket softwareprogram.

Derfor er det altafgørende, at man som internetbruger holder op med at downloade programmer fra tilfældige steder. Peer-per-peer downloading er også en trussel mod it-sikkerheden, eftersom du kan blive narret til at få skadeligt software. Hvad angår installationsprocessen, råder vi dig til at vælge en avanceret/brugerdefineret metode. Og du skal læse alle dokumenter og vilkår godt og grundigt.

Nu er det blevet tid til at tale om fjernelsen af denne lede Chromesearch.net virus. Vi anbefaler først og fremmest, at man vælger en universel løsning, der vil fjerne alle malwaretrusler fra computeren. Til denne opgave skal computerbrugeren downloade et anti-malwareprogram, såsom Reimage. Ved hjælp af dette vil brugeren ikke have nogen problemer med at slippe af med malware. Reimage holder din enhed kørende uden ulemper.


Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Chromesearch Net Virus, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Fjern Chromesearch.net virus

Sådan fjernes Chromesearch.net virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Chromesearch.net virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Chromesearch.net virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Chromesearch.net virus fra dine browsere

TopSådan fjernes Chromesearch.net virus fra Google Chrome:

 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Flere Værktøjer -> Udvidelser
  Extensions
 • Vælg alle ondsindede udvidelser og slet dem.
  Remove extensions
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger
  Open settings
 • Vælg Administrer Søgemaskiner
  Manage search engines
 • Fjern unødvendige søgemaskiner fra listen
  Delete search engines
 • Gå tilbage til indstillinger. Ved Opstart vælg Åbn siden Ny fane (du kan også fjerne uønskede sider fra Angiv sider).
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Chrome menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger. Vælg Åbn en bestemt side eller en række sider og klik på Angiv sider.
  Set pages
 • Slet ondsindede søgehjemmesider i et nyt Startsider vindue ved at klikke ”X” ved siden af dem.
 • Klik på ikonet med de 3 horisontale linjer på browserværktøjslinjen og vælg Indstillinger, og klik på Administrer søgemaskiner.
  Delete start pages
 • Fjern ondsindede søgehjemmesider i et nyt vindue med Søgemaskiner.
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Chromesearch.net virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.

 • Klik på Chrome menuen (3 horisontale linjer) og vælg Indstillinger.
 • Rul ned til bunden af siden og klik på Nulstil browserindstillinger.
  Resset settings
 • Klik på Nulstil i bekræftelsesboksen.
  Reset approve
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjernes Chromesearch.net virus fra Firefox:

 • Klik på menu knappen øverst i højre hjørne af Mozilla-vinduet og vælg ikonet ”Tilføjelser” (eller tast Ctrl+Shift+A på dit tastatur).
  Select add-on
 • Udvidelser og Tilføjelser listen igennem, og fjern alt, der har forbindelse med Chromesearch.net virus og elementer, som du ikke kender. Hvis du ikke kender udvidelsen og den ikke er lavet af Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe, så har du nok ikke brug for den.

  Remove add-on
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Firefox menuen øverst i højre hjørne, vælg Indstillinger → Generelt. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Gendan som Standard.
  Restore default
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Chromesearch.net virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på menuen øverst i højre hjørne af Mozilla Firefox vinduet. Klik på Hjælp.
  Help button
 • Vælg Fejlfinding Information i Hjælp menuen.
  Troubleshooting
 • Klik på Nulstil Firefox.
  Refresh firefox
 • Klik på Nulstil Firefox i bekræftelsesboksen. Mozilla Firefox vil lukke og ændre indstillingerne til standard.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) voor oudere versie:
 • Tast “about:config” på URL linjen og tryk enter. Det vil åbne indstillingssiden
  Abou config
 • Skriv ”Keyword.url” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
  Reset Keyword.url
 • Skriv ”browser.search.defaultengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Skriv ”browser.search.selectedengine” i søgeboksen. Højreklik og nulstil det.
 • Søg efter ”browser.newtab.url”. Højreklik og nulstil det. Det vil sikre, at søgesiden ikke starter ved hver ny fane.
 • Hvis indstillingerne nulstilles og scanningen med anti-malware programmer er ren: luk Firefox, åbn fil explorer og indtast %AppData% på adresselinjen. Indtast user.js i søgeboksen. Hvis denne fil findes, omdøb den og start Firefox igen. Du vil være nødt til at gentage de ovenstående punkter.
  Remove user.js
Hvis problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program, for at finde de ondsindede poster.

Sådan fjernes Chromesearch.net virus virus fra Internet Explorer (ældre versioner):

Top
>
 • Klik på pilen på højre side af søgeboksen.
 • Gør følgende: på IE8-9 vælg Administrer Søgeudbydere, på IE7 klik på Skift standardsøgninger.
 • Fjern Chromesearch.net virus fra listen.
Sådan fjernes Chromesearch.net virus fra IE11:
 • Klik på Indstillingsikonet (øverst til højre) )->Administrer Tilføjelser.
  Add-on
 • Gå igennem Værktøjslinjer og udvidelser. Fjern alt, der har forbindelse med Chromesearch.net virus samt elementer, du ikke kender, som ikke er lavet af Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  Disable add-ons
 • Vælg Søgeudbydere.
  Set search engine
 • Hvis ingen af disse søgeudbydere er til rådighed, følg ”Find flere søgeudbydere” nederst på skærmen og installér Google.
  Find search engines
 • Luk Indstillinger.
 • Hvis din startside er blevet ændret, så klik på Tandhjulsikonet øverst i højre hjørne, for at åbne menuen for Internet Explorer, vælg Internet Indstillinger og vælg Generelt fanen. Indtast en foretrukken URL i startsidefeltet og klik Anvend.
  Restore home page
(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Chromesearch.net virus, så nulstil indstillingerne i din browser til standard indstillingerne.
 • Klik på Tandhjulsikonet → Internet Indstillinger.
  Internet options
 • Vælg fanen Avanceret og klik på Nulstil.
  Reset settings
 • Vælg afkrydsningsboksen ”Slet personlige indstillinger” og klik på Nulstil.
  Reset approve
 • Klik på Luk i bekræftelsesboksen, og luk derefter din browser.
  Reset
Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

TopSådan fjerner man Chromesearch.net virus fra Microsoft Edge:

 
 • Åbn Microsoft Edge og klik på Mere (de tre prikker øverst til højre på skærmen), vælg derefter Indstillinger.
  Open settings
 • I vinduet Indstillinger klikker du på Vælg, hvad der skal ryddes.
  Choose clear
 • Vælg alt det, du gerne vil fjerne og klik på Ryd.
  Clear browsing data
 • Højreklik på Start og vælg Jobliste.
  Open task manager
 • I fanen Processer højreklikker du på Microsoft Edge og vælger Gå til detaljer.
  Go to details
 • I Detaljer kigger du efter poster kaldet Microsoft Edge – højreklik på hver af dem og vælg Afslut job for at sætte en stopper for de poster.
  End Edge task
Hvis den første metode ikke virker, kan du følge punkterne til den avancerede metode nedenfor. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data, inden du fuldfører disse punkter. Si no puedes restablecer tu navegador a su configuración original y el problema persiste, deberás de escanear con un programa anti-malware.

TopSådan fjernes Chromesearch.net virus fra Safari:

Fjern skadelige udvidelser

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger.
  Open preferences
 • Vælg Udvidelser og afinstaller Chromesearch.net virusog andre mistænkelige udvidelser.
  Extensions
 • Hvis din startside er blevet ændret, klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Indstillinger og vælg Søg fanen. Tast det foretrukne URL i startside feltet.
  Reset homepage

(Valgfri) Nulstil din browsers indstillinger

Hvis du stadig har problemer i forbindelse med Chromesearch.net virus, så nulstil indstillingerne i din browser til dens standardindstillinger.

 • Klik på Safari menuen øverst i venstre hjørne af skærmen. Vælg Nulstil Safari…
  Choose reset
 • Vælg hvilke indstillinger, du gerne vil nulstille (normalt er de alle valgt på forhånd) og klik på Nulstil knappen.
  Reset

Hvis du ikke kan nulstille dine browserindstillinger og problemet fortsætter, så scan dit system med et anti-malware program.

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-chromesearch-net-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *