Gstatic virus - Hvordan fjernes det?

Kan Gstatic beskrives som en computervirus? Tja, svaret er ikke lige til og kræver en yderligere forklaring. Lad os først og fremmest kigge på, hvad der ligger bag – der kan være forskellige årsager til, at du er udsat for popups eller omdirigeringer, der omfatter navnet Gstatic.

Gstatic er en legitim Google-tjeneste, som de bruger til at levere offloaded statisk indhold til brugerne, såsom billeder, CSS og JavaScript. Denne metode gør det muligt at indlæse indholdet hurtigere – eftersom de fleste webbrowsere kun kan oprette to forbindelser til en enkelt webserver, fungerer Gstatic som et ekstra domæne og hjælper med at indlæse forskellige attributter fra flere kilder på samme tid. Derudover kan båndbreddeforbruget betydeligt nedsættes ved at deaktivere cookies og indlæse statisk indhold fra en server, som ligger tæt på modtageren.


Gstatic virus remove

Der er faktisk mange hjemmesider, der er vært for statiske filer på separate domæner, som hjælper med at forbigå indlæsningen af cookies flere gange. Yahoo benytter Yimg.com, YouTube bruger ytimg.com og Amazon anvender images-amazon.com. Problemet er, at diverse it-kriminelle også udnytter denne funktion og bruger lovlige domæner til at levere annoncer og endda skadeligt eller muligvis uønsket software til computerne.

Som sagt så kan der være flere grunde til, at du er udsat for popups eller meddelelser om Gstatic, og det kan være, at du har med et eller andet sikkerhedsproblem at gøre. Vi er her for at oplyse dig om det samt udstyre dig med mulige løsninger til dette særlige problem.

Anti-malware programmer anser Gstatic for at være skadeligt

En af grundene til, at en masse brugere bekymrer sig om Gstatic, skyldes de notifikationer, som anti-malwareapplikationer såsom MalwareBytes anti-malware kommer med. Da der er en mulig trussel vedrørende dette domæne, sørger anti-malware og antivirusprogrammer for at omfatte det på listen over truslerne. Så hver gang der bliver indlæst indhold fra dette domæne, får du en besked om, at den hjemmeside, du er ved at besøge, kan være farlig, og du bør tænke dig om en ekstra gang, før du gør det.

Nogle it-kriminelle benytter sig af dette domæne for at levere skadeligt eller uønsket indhold direkte til dig. Der kan blive indlæst et hav af annoncer på din computer ved hjælp af dette Gstatic-domæne, og det er grunden til, at denne lovlige tjeneste kan være farlig.

Det er også værd at nævne, at det ikke er alle anti-malwareprogrammer, som betragter Gstatic-domænet som farligt – nogle af dem underretter dig ikke om det. Det er op til dig at afgøre, om det er godt eller dårligt, for du bliver måske ikke forhindret i at åbne skadeligt indhold. Men på den anden side bliver du ikke forstyrret af de konstante notifikationer.

Sådan ved du, at Gstatic-indholdet er skadeligt

Selvom det kan være ret svært at afgøre, om din computer eller webbrowser har nogle sikkerhedsproblemer, er der nogle fælles indikatorer for, om det indhold, Gstatic kommer med, er skadeligt:

Symptom

Beskrivelse

Gentagne annoncer

Hvis du konstant ser annoncer fra Gstatic, kan det være et tegn på, at din computer er inficeret med adware

Underlige tilbud

Skadelige annoncer består for det meste af underlige, upassende tilbud eller forslag

Svære at lukke

Annoncer, der kommer fra malware, er som regel designet til at få brugerne til at klikke på dem, og de kan derfor være svære at få lukket

Omdirigeringer og popups

Åbner annoncerne op i en ny fane eller et vindue? Det er et klart tegn på skadelig aktivitet

Samme annoncer på forskellige hjemmesider

Hvis du støder på nøjagtig de samme annoncer på forskellige hjemmesider, kan det være et tegn på et adware

Hvad skyldes Gstatic virus

Hvis du er ude for skadeligt indhold fra Gstatic, skyldes det højst sandsynligt en adwareinfektion, som er aktiv på din computer. En anden mulighed er imidlertid også, at du helt tilfældigt har besøgt en hjemmeside, der viser den slags annoncer.

Hvis der er et aktivt adware i dit system, oplever du sikkert også symptomer såsom:

 • At din computer arbejder langsommere.
 • At andet uønsket software er blevet implementeret.
 • At der samles personlige data.
 • Omdirigeringer til andre hjemmesider.

Det første, du skal gøre i sådan en situation, er at åbne listen med udvidelser i den webbrowser, du bruger, og tjekke, om der er nogle udvidelser, som du ikke kender til. De behøver ikke nødvendigvis at hedde ”gstatic” eller lignende – navnet kan være helt tilfældigt. Ser du, de fleste adwareinfektioner fungerer som browserudvidelser, og derfor kan du nemt finde dem dér.

Sådan fjerner du Gstatic popups

Det er kompliceret at fjerne den infektion, der frembringer gstatic popups og andre annoncer, for vi kender ikke navnet på virussen. Der er en masse adwareinfektioner, der leverer annoncer via Gstatic-domænerne – Clksite.com, Cobalten.com, FastDataX osv.

Derfor råder vi dig til at scanne din computer med et anti-malwareprogram og lade det klare opgaven. Anvend Reimage eller SpyHunter, for disse programmer skulle være i stand til omgående at finde og fjerne alle skadelige filer og applikationer, som har forbindelse med Gstatic.

Du kan dog også benytte dig af en anden metode, som er designet for mere kyndige computerbrugere. Brug et af førnævnte anti-malwareprogram til at finde malwareprogrammet på din computer, men i stedet for at fjerne det automatisk kan du følge vejledningen forneden.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Gstatic Virus, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Sådan fjernes Gstatic virus ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Gstatic virus installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Gstatic virus
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Gstatic virus fra dine browsere

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-gstatic-virus

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *