JS.Downloader Trojan - Hvordan fjernes det?

JS.Downloader er en Trojan virus, der er baseret på JavaScript, hvilket er et sprog, der køres i browserne og bruges til at gøre en side mere interaktiv. Sproget kan også blive anvendt til skadelige formål. Den slags trojanske virusser har man kendt til i årevis, men de fortsætter med at inficere tonsvis af online brugere. De tydeligste tegn på, at du er blevet angrebet af JS.Downloader Trojan, er meddelelserne fra din antivirus tillige med en langsommere browser og et langsommere system, programmer, der går ned, fejl, hyppige anmodninger vedrørende opdateringer samt mistænkelige applikationer, som du ikke selv har installeret. Downloader-delen betyder, at computerparasitten forsøger at inficere pc’en med andet malware, som både kan være baseret på JS og andre typer.

Hvis du bemærker nogen af disse tegn, betyder det, at det er på tide at udskifte din antivirus og rense dit system helt, så du undgår, at følsomme data siver ud og følgende computerødelæggelse/filkryptering. Du har måske hørt om lignende malwareprogrammer i form af XMRig, CoinHive, LokiBot og SmokeLoader. Det er bedst og nemmest at fjerne JS.Downloader Trojan i starten af infektionen, for da er den ikke så vedholdende og har stadig ikke formået at kommunikere med svindlerne, som kommer med den videre skadelige vejledning og plan. Selvom det kan være en hård nød at knække, har 2-viruses teamet udarbejdet nogle let anvendelig retningslinjer, der kan hjælpe dig med at slippe af med JS.Downloader og dens varianter én gang for alle, så læs endelig videre.

Hvad er JS.Downloader Trojan

JS.Downloader er et Trojan-lignende malware, som udgiver sig for at være en helt almindelig uskyldig fil, men der er i den grad en skadelig virus inden i, som vil kompromittere systemet, når det trænger ind. JS.Downloader betegner ikke kun én Trojan, men henviser til en hel familie af malware, der kan have lidt forskellige navne, men som stort set er identiske. De fleste antivirusprogrammer, der rapporterer den slags Trojan-infektioner, er AVG og Avast. Mens disse antivirusprogrammer ikke er de mest pålidelige pga. de hyppige Falske-positive rapporter, når det gælder it-beskyttelse, sporer andre pålidelige sikkerhedsprodukter, såsom Kaspersky, ind imellem også varianter af JS.Downloader.


JS downlaoder trojan antivirus reports

Først blev JS.Downloader bemærket omkring oktober 2003, og siden da er den blevet lavet om og har skiftet navn flere gange. De mest berømte varianter af JS.Downloader Trojan familien er: JS.Downloader.Agent, Trojan.Downloader.JS.Agent, JS/Downloader, JS:downloader, JS.Downloader!gen33, JS.Downloader!gen36, JS:Downloader-DEF, JS/Downloader-tr, JS:Downloader-ZY, JS:Downloader-EOY , JS/Downloader.IOK , Trojan-Downloader.JS.Agent.hdm, JS/Downloader og Troj/JSDldr-AT. Du kan støde på disse navne i rapporten fra din antivirus, hvis du virkelig er blevet inficeret med denne Trojan, der bruger JavaScript.

Når Trojan.Downloader.JS.Agent trænger ind i systemet, opretter det filerne %System%.exe og %temp%wininet.dll, og foretager derefter ændringer i Windows Registreringsdatabasen, hvor det modificerer og tilføjer nye nøgler. Det gør den i stand til at bruge computerens smuthuller og anvende en ekstern vært for at få forbindelse med hackeren, finde den kompromitterede maskines placering, forfalske et digitalt certifikat, samle og sende registreret info til svindlerne, levere opdateringer om infektionen til udviklerne, downloade og lancere filer, oprette forbindelse til internettet uden at få computerbrugerens tilladelse og være vedholdende, uanset hvor mange gange brugeren genstarter systemet.

De mest # er en betydelig langsommere browser, programmer, der går ned og ofte fryser, Windows, der indlæses langsomt, meddelelser fra din antivirus, som dog ikke finder noget i løbet af scanningen eller er i stand til at rense computeren, samt en masse fejl. I mellemtiden vil JS.Downloader Trojan stjæle personlige data, tage skærmbilleder af den inficerede computer og sider, som inkluderer dine log ind-oplysninger, adgangskoder, legitimationsoplysninger, kreditkortoplysninger, og den vil downloade flere skadelige applikationer, såsom ransomware, adware osv.

Hvordan inficerer JS Downloader Trojan systemerne

Vi ved, at JS Downloader kun inficerer Windows operativsystemer og gør det for det meste via målrettede Social engineering e-mails. Disse specielle meddelelser omfatter hyperlinks eller vedhæftninger, der ligner filer i form af billeder (.jpg), video (.mp4, .flv, .avi) og dokumenter (.doc, .pdf), men de er i virkeligheden eksekverbare filer, som efter et klik vil begynde installationen af virussen. Da JS.Downloader en virus baseret på JavaScript, vil computerbrugeren, når vedkommende åbner vedhæftningen, kun se en række tilfældige tegn, som ikke giver meget mening for personer, som ikke arbejder i it-sektoren.

Nogle brugere har endvidere fortalt, at de er blevet inficeret med JS Downloader-agenten, efter at de har besøgt visse lyssky hjemmesider samt downloadet noget mistænkeligt software, såsom Interstat. Dette scenario er muligt pga. programpakker. Nogle brugere har ligeledes bemærket, at Fareit og Cryptowall er blevet downloadet på deres computer, efter at deres antivirus havde fundet JS Downloader.

Sådan slipper du af med JS Downloader Trojan

Den bedste kur er forebyggelse, og derfor er de følgende Tips til en sikker søgning, samt at du kan genkende spam, et godt sted at starte, hvis du gerne vil have et system uden JS Downloader Trojan. Det er dog ikke altid, at man kan beskytte mod denne Trojan-familie blot ved hjælp af forsigtighed. Som du sikkert har hørt, så var en by i Alaska ude for et multivector-angreb i denne måned, og det blev også påbegyndt af den trojanske virus, som på trods af sikkerhedsforanstaltningerne formåede at trænge ind og kompromittere netværket.

I den slags tilfælde anbefaler vi, at brugerne investerer i et pålideligt anti-spywareprogram, såsom Spyhunter eller Reimage, der har været i it-branchen i årevis, hvor de har gjort sig fortjent til deres navn og pålidelighed blandt malwarespecialisterne. Selvom der er masser af Falske antivirusser, er disse umiddelbart troværdige, godkendt af specialister, avancerede og ressourcestærke under selv de mest vedholdende angreb.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Js Downloader Trojan, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-js-downloader-trojan

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *