Nero TuneItUp - Hvordan fjernes det?

Nero TuneItUp beskrives som en et systemoptimeringsprogram, der løser problemer vedrørende systemets ydeevne. Værktøjet skulle ifølge reklamen være i stand til at få Windows operativsystemet til at blive indlæst hurtigere, øge søgehastigheden, forbedre operativsystemets parametre og endda opdatere tilgængelige applikationer og drivere.

Problemet med Nero TuneItUp er, at udviklerne af det benytter sig af metoden ”programpakke” for at distribuere det. Det er netop derfor, at Nero TuneItUp klassificeres som et PUP (potentielt uønsket program). I mange tilfælde installerer folk programmer, der distribueres ved hjælp af programpakker, uden at det er deres hensigt at gøre det. Nero TuneItUp minder om Advanced System Optimizer, Qbit Clean Pro, System Clean Pro og nogle andre programmer, der spores som PUP’er. Denne applikation er dog ikke gratis.

Den lader folk køre en gratis scanning, men for at løse eventuelle identificerede problemer er brugeren nødt til at købe den licenserede version. I øjeblikket er der mange PUP’er, der er ude på at skræmme brugerne med opfundne scanningsrapporter. Dette betyder, at de opfinder trusler, som ikke er rigtige eller som ikke befinder sig i systemet. Disse falske scanningsrapporter er specifikt fremstillet til at få brugerne til at købe den fulde version af dette PUP, som tilsyneladende vil løse de identificerede uægte problemer.


Er Nero TuneItUp et lovligt værktøj

Vi kan ikke helt identificere Nero TuneItUp som et PUP, der viser falske oplysninger i sine scanningsrapporter. Men der er mange andre PUP’er og hjælpeprogrammer, der kommer frem via ”programpakker”, og som ikke ligefrem er rimelige over for brugerne. Nogle software-udviklere, som benytter sig af ”programpakker”, kan meget ofte finde på at proppe yderligere programmer oveni installationsprogrammet.

Der er stor sandsynlighed for, at Nero TuneItUp er blevet installeret sammen med nogle andre uønskede programmer, såsom browser hijackere eller adware-lignende hjælpeprogrammer. Den slags ekstra programmer, der følger med i programpakkerne, kan som regel indsamle oplysninger om brugerens søgeforespørgsler, geografiske placering, IP-adresse, søgepræferencer osv. Disse sensitive og private oplysninger kan ulovligt blive delt med tredjeparter. Og som resultat kan nogle it-svindlere nemt manipulere med disse data for at tjene penge. Nogle andre PUP’er, især adware, vil efter installation frembringe et væld af popup-annoncer, irriterende reklamebannere og sponsorerede links, der kan lede dig hen til en masse farligt indhold på internettet. Den slags problemer med browser-omdirigering kan før eller siden inficere dit system på en endnu mere dramatisk måde.

Og endelig kan omdirigeringer, der forårsages af adware, lede dig hen til hjemmesider, som indeholder skadelige scripts, der specifikt downloader andre skadelige og farlige værktøjer. Ifølge tilbagemeldinger fra mange brugere dukkede Nero TuneItUp pludselig op på deres computer. Altså husker de ikke rigtig, at de har installeret det. Som nævnt i ovenstående kan Nero TuneItUp være blevet installeret sammen med nogle andre gratis programmer, som du på det seneste har brugt. Så det er vigtigt, at du er forsigtig i løbet af installationsprocessen, for at du kan undgå en uautoriseret installation af tredjepart software.

Sådan undgår du, at Nero TuneItUp trænger ind

Nero TuneItUp er ikke blevet installeret på din pc direkte af dig selv, er det vel? Men du har højst sandsynligt haft en finger med i installationsprocessen, mens du installerede nogle programmer, du downloadede via gratis kilder. Det betyder, at du bør være virkelig forsigtig, næste gang du finder et godt og gratis værktøj på internettet. Tag dig god tid til at læse EULA (Slutbrugerlicensaftalen).

Den slags dokumenter oplyser om andre yderligere applikationer, som evt. følger med i installationsprogrammet. Du skal ikke bare klikke på ”Næste” eller ”Jeg accepterer”. Gå over til en ”Avanceret” eller ”Tilpasset” installation, hvor du kan fjerne markeringen ved ekstra programmer, så de ikke bliver installeret som standard. Du kan afinstallere Nero TuneItUp direkte ved at gå ind i Kontrolpanelet og fjerne programmet fra listen over tilgængelige applikationer.

Det kan være nødvendigt, at du først afslutter processen for Nero TuneItUp i Joblisten. Dette skulle løse problemet og fuldstændigt slette Nero TuneItUp fra din pc. Vi anbefaler imidlertid, at du scanner dit system med Reimage eller SpyHunter, for det kan finde andre potentielt uønskede programmer eller farligt software, som måske stadig befinder sig på din computer i skjult form.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Nero Tuneitup, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Sådan fjernes Nero TuneItUp ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom Nero TuneItUp installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til Nero TuneItUp
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af Nero TuneItUp fra dine browsere

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-nero-tuneitup

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *