PUP.Optional - Hvordan fjernes det?

PUP.Optional er et almindeligt navn, der bruges af Malwarebytes Anti-malware software til at kategorisere applikationer, der kan være farlige og skadelige, men nogle brugere synes måske, at de er nyttige, og det er derfor op til dem selv, om de har lyst til at beholde eller fjerne dem.

Der findes en lang række forskellige PUP.Optional virusser, som MBAM sporer, og det er for det meste et klokkeklart tegn på, at din computer er inficeret med en eller anden form for malware. Men det er ikke så smart kun at fæste sin tillid til ét anti-malwareværktøj, og derfor anbefaler vi altid, at man også fuldfører scanninger med andre applikationer, så man kan være sikker på, hvilken slags problemer, man står over for.


PUP Optional remove

I denne artikel gennemgår vi de almindelige funktioner i PUP.Optional infektionerne, hvorfor de kategoriseres som malware og hvordan man skal behandle dem, så hvis din computer har problemer med potentielt uønskede programmer, skal du endelig læse videre.

Hvad definerer et Potentielt Uønsket Program

Som du sikkert allerede ved, så står PUP for Potentielt Uønsket Program. Nogle gange kalder man det også for PUA (potentielt uønsket applikation). Beskaffenheden ved sådan et program eller applikation er ganske åbenlys – brugerne synes af en eller anden årsag, at det er uønsket. Det skyldes for det meste de mange annoncer eller generende egenskaber. Det kan gå hen og blive ret alvorligt, når PUP’et forsøger at få dig til at købe en premium version af et eller andet ubrugeligt program, så PUP’er er alligevel ikke så uskyldige.

Det er vigtigt at bemærke, at potentielt uønskede applikationer som regel giver problemer vedrørende fortroligheden – det kan indsamle dine personlige oplysninger og således kompromittere dit privatliv. Det bruges også til at få andet malware ind i systemet, så selvom PUP’et ikke er så skadeligt, og du slet ikke bemærker, at det arbejder på din computer, så kan det have alvorlige følger og medføre skade fremover.

En andet fælles træk er de bedrageriske distributionsmetoder. Potentielt uønskede programmer er tilbøjelige til at følge med ønskede programmer og blive hemmeligt installeret. Med andre ord er installationsprogrammet for det potentielt uønskede program pakket sammen med et lovligt program, som du kan downloade fra internettet. Så i de fleste tilfælde får brugerne 2 programmer i stedet for kun 1 – ét som de havde i sinde at installere, og det uønskede som en belønning.

Når man skal undgå potentielt uønskede programmer, skal man først og fremmest være forsigtig med de tredjepartshjemmesider, der distribuerer forskellige gratis programmer. Og vi taler ikke om nogle lyssky hjemmesider uden navn, men om store fisk, såsom Download.com og Sourceforge, der er omfattet i diskussion om Grayware og malware, der distribueres via deres hjemmesider.

Kort sagt så er PUP en type malware, der mangler visse funktioner for at kunne falde ind under den mere specifikke underkategori (med f. eks adware og browser hijackere), men som i de fleste tilfælde udgør en reel trussel mod computeren eller dine fortrolige oplysninger.

Hvad er en PUP.Optional fil

PUP.Optional er et begreb, som programmet Malwarebytes Anti-malware anvender til at identificere potentielt uønskede applikationer. Men det er imidlertid ikke kun potentielt uønskede programmer, som identificeres som PUP.Optional af MBAM, men også vaskeægte adware og browser hijackers.

Du kan f. eks støde på en infektion, som kaldes for ”PUP.Optional.Delta”. Det betyder kort sagt, at din computer er inficeret med browser og genvejshijackeren delta-homes.com.

På den anden side kan der være nogle applikationer, som MBAM finder som PUP.Optional, men som er fuldstændig lovlige og sikre at bruge. Det er grunden til, at det er op til én selv, om man vil beholde eller fjerne den fundne fil. Man kan selv afgøre, om man har brug for programmet/filen og derfor beholde det/den.

Der er masser af filer, der falder ind under kategorien PUP.Optional – nogle af dem er virkelig slemme, mens andre slet ikke er farlige. Derfor har du brug for at undersøge det nærmere, så du kan afgøre, om din computer er ude for noget skidt, eller om det blot er en fejl i MBAB-virusdatabasen.

Sådan slipper man af med PUP.Optional malware

Hvis du har scannet din computer med Malwarebytes Anti-malware og det har fundet nogle PUP.Optional infektioner, bliver de ikke fjernet med det samme. De vil i stedet for komme i karantæne. Der findes nogle virkelig slemme infektioner, såsom PUP.Optional.Conduit, Pup.Optional.ASK og PUP.Optional.Mindspark under samme betegnelse, så du er nødt til at tage disse fund seriøst.

Men hvis du selv har downloadet programmet og ved, hvad det gør, så anbefaler jeg, at du lader programmet være, for i de fleste tilfælde kan det fundne program ikke kategoriseres som rent skadeligt. Hvis programmet distribueres sammen med programpakker eller downloades af en anden proces, så skal det slettes.

I dette pågældende tilfælde anbefaler vi, at du dobbelttjekker og dermed scanner din computer med et andet anerkendt anti-malwareværktøj. Anvend SpyHunter eller Reimage, der kan scanne alle filer, der er gemt på din harddisk, og hvis der gemmer sig nogle virkelig dårlige filer eller programmer, som skal fjernes, vil programmet gøre det automatisk for dig.

Hvis du er bekendt med applikationen, som betegnes som PUP.Optional, og du synes, at det er brugbart, så skal du endelig beholde det. Men hvis andre anti-malwareprogrammer imidlertid også betegner applikationen som skadelig, så er der næsten ingen tvivl om, at den distribueres ved hjælp af bedrageriske metoder og kan skade dit system, og derfor skal du fjerne den. Du kan også følge vejledningen forneden for at finde og fjerne infektionen ved hjælp af dets sporingsnavn.

Hvis virussen imidlertid sigter efter din webbrowser, og den har kapret nogle af indstillingerne (startside, genveje, ny fane-side osv.), så bør du kigge nærmere på dette eksempel på en fjernelse.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Pup Optional, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Sådan fjernes PUP.Optional ved hjælp af Windows Kontrolpanel

Mange hijackere og adware såsom PUP.Optional installerer nogle af deres egne komponenter som almindelige Windows programmer samt ekstra software. Denne del af malware kan afinstalleres fra Kontrolpanelet. Du kan få adgang til det, ved at gøre følgende:

 • Start → Kontrolpanel (ældre Windows) eller tryk på Windowstasten → Søg og indtast Kontrolpanel (Windows 8);
  Control panel
 • Vælg Afinstaller Program;
  Programs and features
 • Gå igennem en programliste og vælg poster, der har forbindelse til PUP.Optional
  Remove toolbars
 • Klik Afinstaller knappen.
  Uninstall
 • I mange tilfælde er anti-malware programmer bedre til at finde relaterede parasitter, så derfor anbefaler jeg, at man installerer Reimage og Spyhunter, som kan identificere andre programmer, der kan være en del af denne infektion.
  Scan with spyhunter

Denne metode vil ikke fjerne nogle browser plugins, så derfor skal du fortsætte til den næste del af fjernelsesvejledningen.

Fjernelse af PUP.Optional fra dine browsere

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-pup-optional

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *