Qbit Mac Cleaner - Hvordan fjernes det?

Qbit Mac Cleaner tilhører familien med potentielt uønskede programmer (PUP’er), der specifikt angriber Mac-computere. Dette program er identisk med Qbit Mac Speedup, og med henblik på dets handlinger ligner det Smart Mac Booster, Mac Cleanup Pro og nogle andre falske systemoptimeringsværktøjer, der sigter efter Mac OS X. Følgende er nogle af de specifikke funktioner, som disse programmer har til fælles:

  • distribution ved hjælp af programpakker
  • visning af falske positiver i løbet af de falske scanninger.
  • Kræver af folk, at de skal få fat på den registrerede kopi for at løse de opfundne problemer.
  • Har en negativ indvirkning på Mac’ens ydeevne.

Qbit Mac Cleaner er dybest set ret ligeglad med at gøre din Mac fri for malware. Applikationen er ganske enkelt ikke i stand til at udføre nogen form for ordentlig systemoptimering. Dens eneste mission er at give dig falske oplysninger om status i din Mac, så du før eller siden vil købe den såkaldte fulde version af programmet, som ikke er anderledes end prøveversionen.


qbit mac cleaner


Qbit Mac Cleaner virus

Qbit Mac Cleaner’s distributionskanaler

Endnu en karakteristisk ting ved Qbit Mac Cleaner er, at det spredes sammen med gratis software, hvilket er en gyldig grund til at anse det som et potentielt uønsket program. Programmet anvender forskellige tricks til at få dig til at installere det. For eksempel så oplyses der ikke ret tydeligt i løbet af opsætningsprocessen om, at Qbit Mac Cleaner følger med freeware-installationsprogrammet. Brugerne ser typisk vinduet med standard installationsbeskrivelsen. Men hvis man klikker på ”Avanceret” eller ”Tilpasset”, kan det afsløre, at Qbit Mac Cleaner eller andet tredjepartssoftware er omfattet deri. Hvis du gerne vil undgå installationen af det, er det vigtigt, at du fjerner afkrydsningen i de felter for pågældende ekstra programmer. Ifølge undersøgelser og tilbagemeldinger fra mange brugere er Qbit Mac Cleaner imidlertid blevet installeret, selvom de ikke har givet tilladelse til det.

Qbit Mac Cleaner kan også være flettet sammen med falske opdateringer til Adobe Flash Player. Du kan helt uventet bemærke flere gentagne advarsler via din browser, der nævner, at der findes en ”anbefalet” opdatering til Flash, Video Player eller andet software. Pågældende oplysninger er naturligvis fuldstændig falske og har ingen tilknytning til en eventuel officiel Apple softwareopdatering. Når nogle brugere ved en fejltagelse tager imod det vildledende forslag og installerer den falske Flash Player, får Qbit Mac Cleaner og andre uønskede programmer lov til at trænge ind (når de specificerer deres administrator-adgangskode i løbet af installationen).

Og endelig kan Qbit Mac Cleaner komme ind ved hjælp af adware, der måske allerede befinder sig på din Mac. MyShopCoupon og MyCouponSmart er f. eks adwareprogrammer, der for tiden sigter efter mange Mac-enheder og medfører uønskede browseromdirigeringer til hjemmesider, der er involveret i online svindel. De kan lede dig hen til en bestemt side, der er designet til at skræmme dig og få dig til at tro, at din Mac er inficeret med alvorlige virusinfektioner, hvorpå den nævner, at du er nødt til at downloade et værktøj for omgående at løse problemet. Det er via denne lækage, at Qbit Mac Cleaner før eller siden bliver installeret.

Qbit Mac Cleaner’s indvirkning på dit system

Qbit Mac Cleaner har ikke nogen nyttige funktioner, som kan gøre det til et ordentligt software. Tværtimod distraherer programmet dig hele tiden med sine irriterende popups, der rapporterer om falske trusler og fortæller dig, at du skal købe den fulde version. Den udfører flere ændringer i dit system, som automatisk starter sammen med Mac. De indleder straks den falske scanning, der kun varer et par sekunder, hvorefter du får vist den falske rapport og en lang række underretninger, der vejleder dig om at spilde dine penge på ingenting.

Qbit Mac Cleaner er grunden til, at din Mac er utrolig langsom. Så længe programmet er aktivt, vil det i høj grad belaste hukommelsen og bruge CPU. Computeren vil ikke længere fungere på en stabil måde. Du vil blive distraheret af de falske popups og underretninger, og du vil dermed ikke kunne koncentrere dig om vigtigt arbejde. Programmet kan naturligvis også udgøre en økonomisk risiko for dig, eftersom der ikke er nogen garanti for, at de selskaber, der står bag det, vil give dig pengene retur, hvis du kommer til at købe licensen ved en fejltagelse. Det samme gælder for andre produkter, som kommer fra Qbit-familien – Qbit PC Speedup og Qbit Clean Pro. De har alle til hensigt at tilbyde ubrugelige tjenester og på den måde lokke penge fra folk.

Sådan afinstallerer du Qbit Mac Cleaner

Fjernelse af Qbit Mac Cleaner sker på nogenlunde samme måde som med andet uønsket software. Følg disse punkter:

  • Brug kombinationen ”command-option-Esc” (Alternativ, Kommando og Esc) for at åbne ”Force quit applications” (Tving programmer til at slutte).
  • Find Qbit Mac Cleaner, marker den og klik på Afbryd.
  • Åbn Finder, gå til ”Applikationer”.
  • Se efter Qbit Mac Cleaner og flyt den over i Papirkurven.
  • Fjern Qbit Mac Cleaner fra Papirkurven.
  • Genstart din Mac.

Med disse punkter skulle du på en effektiv måde kunne fjerne Qbit Mac Cleaner. Der er dog ingen garanti for, at andet uønsket software også bliver fjernet. Problemet er, at noget malware, der angriber Mac OS X, kan være skjult dybt i systemet uden mulighed for visuelt at blive identificeret. Vi anbefaler, at du udfører en grundig Mac-checkup ved hjælp af enten Reimage eller SpyHunter, der kan identificere andre problemer og automatisk løse dem.

Automatiske fjernelsesværktøjer til Malware

Hent Spyhunter, der kan spore Malware afsløring
(Win)

Bemærk: Denne Spyhunter-prøveversion tilbyder gratis at finde parasitter, såsom Qbit Mac Cleaner, samt hjælpe med deres fjernelse. begrænset prøveversion tilgængelig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Kilde: https://www.2-viruses.com/remove-qbit-mac-cleaner

Removal guides in other languages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *